Statement

De relatie tussen het werk, de kunstenaar, de aanschouwer, de alledaagse werkelijkheid, verwondering en het mysterieuze. In die relatie ontstaan verhalen, vragen, spanningen en nieuwe perspectieven. Eindeloze nieuwsgierigheid naar wat is en wat komen gaat. Waarin je kunt verdwalen en zwemmen.

Het bijzondere van het alledaagse komt tot leven in het dynamische spel van kleuren en contrasterende verftechnieken. De vele lagen creëren ruimte en reageren op elkaar.

Konijn heeft een losse schilderkunstige toets, is een fysieke en snelle schilder. Bij de opzet van zijn werk danst hij over zijn werk om de onderlaag al veel kracht mee te geven. Verdunde transparante olieverf wisselt hij af met pasteuze streken. Het kleurenpalet, de dramatische expressie en de licht surrealistische vervreemde inslag zorgen voor veelzijdige ruimtelijke werken. Inspiratie bronnen zijn onder meer Erik Andriesse, Edvard Much, Peter Doig, Jaap Hillenius, Anselm Kiefer, Walter Leistikow, Pere LLobera, Ivan Shishkin, Miriam Vlaming en Edouard Vuillard.

 

Hans Koorman, mei 2016